מסטיק ובריאות- האם הם הולכים ביחד?

רובם הגדול של האנשים מחבב את גומי הלעיסה על גווניו, צורותיו וטעמיו. מסתבר שההרגל ללעוס קיים כבר שנים, עוד לפני שהומצא המסטיק באופן רשמי. בזמנים קדומים נהגו בני אדם ללעוס עלים, שורשים או כל דבר שמצאו שהיה אפשרי ללעיסה. כנראה, אם כך, שיש ללעיסה אפקט חיובי. אז מהם יתרונותיו של המסטיק ולמה כדאי לשים לב?                                                                                                                                                                                               

יתרונותיו של המסטיק

במחקרים נמצא כי לעיסתם של מסטיקים מפעילה את כל המערכת של האף אוזן גרון. נמצא כי ילדים שלעסו גומי לעיסה עם תחליף הסוכר קסיליטול סבלו פחות מדלקות אוזניים מילדים שלא עשו כן. הלעיסה עוזרת ומקלה על האוזניים גם כשאנו עוברים בין הפרשי לחץ בזמן מהיר, ממש כפי שקורה לנו במטוס בו נסתמות האוזניים ומרגישים כאב או כשאנו נוסעים ממקום גבוה לנמוך או להיפך. ידוע כי מומלץ בעת הטיסה להחזיק בתיק מסטיקים ליתר ביטחון. בנוסף בעת הלעיסה ישנה זרימה מוגברת של דם למוח, מה שמקל עלינו את הריכוז, החשיבה וגם העירנות (ומעורר מחשבה אולי בכל זאת על המורים לאפשר לילדים ללעוס בעת השיעור?…). תחליף הסוכר גורם לפחות חיידקים להתפתח ולהזיק לשיניים וגם להגיע לאוזן התיכונה ולגרום בה לדלקות. בנוסף, כפי שניתן לשמוע בפרסומות, מסטיק ללא סוכר אכן מנטרל חומציות בפה ומונע עששת (בהנחה ששומרים על היגיינת הפה כמובן…)

מסטיק ללא סוכר במקום מוצץ

אם בעבר למסטיק ללא  סוכר היו טעמים פחות אהובים על ילדים כמו מנטה, היום ניתן למצוא בהם את כל הטעמים האהובים, לרבות בזוקה. טעמו של בזוקה הוא קסום ואהוב על הילדים היום בדיוק כפי שהיה אהוב על הוריהם כשהיו ילדים (ונשאר אהוב עליהם גם היום). היום ניתן למצוא שפע של טעמים, החל מאבטיח, דרך מלון ועד ענבים- סלט פירות ממש. נמצא כי המסטיק ללא סוכר מהווה תחליף נפלא למוצץ כאשר מדובר בילדים גדולים בסביבות גיל 4-5 שמתקשים להפרד ממנו. רופאי ילדים מספרים על כך שאותם ילדים בסך הכל מחפשים תחליף כלשהו ללעיסה ולכן המסטיק הוא אידיאלי עבורם. הם נמצאים בגיל כזה שישנה כבר הבנה שאת המסטיק יש לזרוק ולא לבלוע.

מה קורה אם בולעים?

קודם כל נרגיע ונאמר שלא קורה אסון. אמנם מסטיק אינו מתעכל כדברי מזון אחרים אך הוא מתפרק באיטיות ומוצא את דרכו החוצה. הוא אינו גורם לחסימת מעיים אך כמובן שהתופעה אינה רצויה ויש לתת מסטיק רק לילד שמבין מה עושים איתו.

אודות meytal