מנות קלילות וטעימות לקיץ

מפגשים משפחתיים או חברתיים בתקופת הקיץ, דורשים לא פעם הגשה של מנות קלילות ופשוטות להכנה. אין לנו שום רצון לבלות במטבח בין הסירים המהבילים או התנור החם, כשבחוץ החום והלחות רק מטפסים. הפיתרון הוא לבחור במנות קלילות – אך גם מנות מגוונות ולא שגרתיות. בין אם אתם בשלנים חובבים או אנשים שפחות מתמצאים במטבח, יש לכך פיתרון פשוט.

בקיץ, תמיד נרצה לגוון את האופציות, ובין המגוון הרחב של מנות הסלטים והקינוחים הקיימות, שתי המילים שמציעות תמיד להפתיע הן פבלובה וגם סלט קיסר. יחד, הם יוצרים חוויה טעימה ומרעננת לאירוח או סתם למשהו קליל לאכול בימים החמים של השנה.

משהו מתוק

עוגת פבלובה היא קינוח מפנק, המשלב בין המרקם הרך והפריך של בסיס העוגה, לבין טעמם המובחן של פירות היער.  ניתן להכין את העוגה בגרסאות רבות, כולן מעניקות טעם מיוחד ומרענן שמתאים לזמן הקיץ. עם קפה בצד, העוגה הזו תופסת את מקומה בחגיגת הקיץ שלנו.
יש מספר מתכונים להכנת פבלובה, וממש כמו סלט קיסר – רובם פשוטים מאוד להכנה ומהירים, כך שלא צריך לטרוח במטבח זמן רב.
ניתן להכין את הפבלובה במגוון דרכים, ובמידה ואתם מארחים ומעוניינים לגוון קצת, ניתן להגיש את הקינוח הזה בקעריות אישיות או לחילופין בקערה אחת גדולה וטעימה.

 

קלילות ובריאות בצלחת אחת

לצד המתיקות הטבעית של עוגת פבלובה, תוכלו להכין גם סלט קיסר. סלט קיסר הוא סלט קליל וטעים, בניגוד לשמו, יש בו פשטות וקלילות. הוא מתאים במיוחד לאנשים שאוהבים מרקם קריספי וכמובן חסה. מה שהופך סלט קיסר – לסלט קיסר מצוין הוא הרוטב. הכנת רוטב קיסר היא לא משימה מורכבת, אך חשוב להקפיד על המרכיבים ועל המינונים הנכונים של כל אחד מהם. הסיבה היא שהפרזה למשל בכמות הפרמז'ן או הקרוטונים כמו גם ברוטב עצמו – יכולים לפגום בטעמו של הסלט.
בדומה לסלט קיסר, גם בהכנת פבלובה, כדאי מאוד להקפיד על הכמויות ועל המינונים. במיוחד כאשר מקציפים את הביצים ומפרידים את הביצה לחלמון ולחלבון. התוספת של פירות היער צריכה גם היא להיעשות במידה. הסיבה היא שלפירות יער יש טעם חמצמץ ויחסית חזק. המינון המדויק של פירות היער מאוד חשוב כדי לא ליצור טעם יותר מדי מתקתק או שהעוגה תרגיש תפלה בטעמה.

 

הקפדה על טריות

היבט נוסף וחשוב כאשר מכינים סלט קיסר או עוגת פבלובה, הוא הטריות. שני המאכלים דורשים הכנה קרובה לזמן בו אתם מעוניינים להגיש את המנה. הסיבה היא בראש ובראשונה בריאותית, משום שמדובר בביצים, קצפת, גבינה ומרכיבים נוספים שעלולים להתקלקל אם הם מוכנים הרבה לפני ההגשה. הסיבה השניה היא הטעם וצורת ההגשה. יש משהו בקריספיות של המרנג בתוך פבלובה או הקרוטונים בתוך סלט קיסר – שהופך את כל אחת מהמנות האלה למשהו הרבה יותר טעים.

 

אודות meytal