במיוחד לקראת החורף שלפחות מבחינת השעון נמצא ממש כבר כאן, זה הזמן לבדוק איך נוכל להרגיש שבעים אך עדיין לשמור על תזונה מאוזנת. בחורף יש לנו נטיה להסתגר יותר, להיות פעילים פחות, להוציא פחות אנרגיות ובאופן סותר ודווקא להכניס יותר אנרגיות (קלוריות) אל גופנו שאינו יודע מה לעשות איתן ושם אותן "במחסן" בתור שומן. איך נוכל לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת ולא להרגיש רצון לנשנש כל חצי שעה?
מרק ירקות או תבשילי קדרה
חלק מהרצון שלנו לנשנוש הוא בעצם הרצון שלנו למשהו חם. נשנוש של שטויות אינו עונה על צורך זה ורק גורם לנו לנשנש עוד. תבשילים שונים הכוללים בתוכם ירקות, דגנים- במיוחד דגנים מלאים כמו גריסים, קינואה או אורז מלא וגם בשר ישביעו אותנו וגם יחממו אותנו כך שלא נחשוב על אוכל לפחות כמה שעות. אפשר לאכול מרק ירקות כחלק מהארוחה או כארוחה קטנה נפרדת.
משקאות חמים
בהמשך לצורך שלנו בחום, גם משקאות חמים יעש חלק מן העבודה. תה או קפה יחממו אותנו. כוס אחת של קפה ניתן להחליף במשקה קפה באלאנס עלית. משקה קפה באלאנס עלית כולל בתוכו גם סיבים תזונתיים וחלבונים המסייעים להרגיש שובע למשך שעתיים ולא חצי שעה או שעה כמו המשקאות החמים הרגילים. תה אפשר גם להכין מחליטה שאתם אוהבים או עם עשבי תיבול טריים כמו נענע או לואיזה ואז הם אינם מכילים קפאין.
לאכול ירקות טריים עם הקליפה
מעבר להיותם בריאים הם גם משביעים. במיוחד כאשר אוכלים אותם עם הקליפה, הירקות יוצרים תחושת שובע. אכלו מלפפון או פלפל עם הקליפה. שם טמונים הסיבים התזונתיים אשר יוצרים את תחושת השובע. כדאי לאכול ירקות מכל הצבעים ואם לא מתחשק לאכול ירקות קרים אפשר גם מבושלים או מאודים.
לאכול כמה אגוזים או שקדים
הכוונה אינה להתנפל על שקית של שקדים או אגוזים ולחסלה ביום… כמה אגוזים או שקדים יספיקו ויעשו את העבודה. השקדים הם מקור טוב לחלבון צמחי, הם מכילים סידן בכמות יפה וכמו האגוזים הם מקור מצויין לאנטי אוקסידנטים- נוגדי חמצון החשובים מאוד לניטרול רעלים בגוף. עם זאת, הם מכילים גם כמות לא מבוטלת של שומן (אמנם שומן טוב- בלתי רווי אך בכל זאת…) ולכן כדאי להסתפק במספר שקדים או אגוזים בודד ליום.
תבלינים "מחממים"
תבלינים באופן כללי הם טובים לחימום הגוף מבפנים. בולטים בכך במיוחד הם הכורכום, הקינמון וגם כמון שניתן להוסיף לתבשילים רבים.