סתם. לא ממש. תלוי איפה שאתה נמצא. לפעמים שם מצטרף לאיזשהו מושג והוא נשאר כך לתמיד. הרי פריז'ידר הוא שם מותגי של מקרר מסויים ואצל רובנו השם פריג'ידר קשור לכלל המקררים. ככה גם לגבי חלון בלגי. שם גינרי של חלונות טובים.
חלון בלגי נקרא גם פרופיל בלגי. פרופיל? למה ומדוע? – הרי זו המלה הלועזית של צדודית, כלומר שרואים את הצד שלו (כמו בציור או צילום…). בחלון המושג פרופיל שייך לחלק העשוי מתכת. פעם חלון בלגי היה עשוי מברזל מגולוון ואילו עכשיו הפרופיל מיוצר מאלומיניום: עמיד יותר, חסין לחלודה, ומוסיף הרבה יותר אפשרויות בנייה ועיצוב.
כאשר בתנו ובעלה עברו לדירה וחשבו על שיפוץ, הם החליטו שהשקעה שווה היא השקעה בחלונות בלגיים. יש השקעות שכדאי להשקיע מההתחלה ויש השקעות שאפשר לדחות לשנים מאפשרות יותר.
החלונות הבלגיים נותנים תחושה אוורירית מאד משום שהפרופיל צר יחסית. האדריכל שלהם העדיף את החלונות האלה כיוון שיש כאן אפשרות ליצירה של חלוקות מעניינות וגמישות בין החלקים הקבועים לבין אלה הנפתחים – החלונות! כיוון שכך, ניתן לזגג את הקטעים בסוגים שונים של זכוכית וליצור אפקטים מדהימים של יופי. ואכן, התוצאה מרהיבה – במשחק של גוונים וצורות החלונות הפכו ליצירות אמנות. כל הכבוד ליופי וכל הכבוד לעיצוב – אך צריך להיות פרקטיים! מיד שאלתי את האדריכל: "ומה עם הבידוד? ומה עם האור?" בחיוך הוא ציין: " אמרתי חלונות בלגיים, נכון?" – כנראה שזו תשובה חיובית לשאלותי הפולניות. ואכן, בבית יש אור נעים ולא בוהק והם חוסכים המון בתשלומי החשמל, כי הבידוד מעולה גם בקיץ וגם בחורף. בנוסף, וזה בנוסף חשוב מאד: אין צורך בתחזוקה מיוחדת והמראה יוקרתי וחדשני ומשדרג את הדירה במאות אחוזים. בתי, בהיותה אשה צעירה ויחודית רצתה גם דירה כזו ובחרה בחלונות קשתיים במטבח – והתוצאה קלסיקה מודרנית!
ב'אלי אלומיניום' נענו לכל הבקשות. עם רצון אפשר לעשות כל מה שהדימיון יוצר. בנעימות, במקצועיות, בקשב ובהרבה קבלה – הצליחו להפוך דירה ישנה בבניין רגיל, אך בשכונה מקסימה – לדירה מיוחדת. והכי חשוב! בתי ובעלה הצליחו לעבור את תקופת השיפוץ בלי גירושין! זה לא מובן מאליו. כל-כך הרבה זוגות רבים במהלך שיפוצים. מזלם שהיה להם אדריכל מצויין ואנשי מקצוע – כמו 'אלי אלומיניום' שהקלו על קבלת ההחלטות ועמדו בלוחות הזמנים וחייכו בהבנה לכל התלבטות ושינוי. ככה זה כשעובדים עם מקצוענים!