אנו נתקלים לא מעט פעמים במשפטים: "נבואה שמגשימה את עצמה" או "אשר יגורתי בא לי". אלה משפטים אשר מדגישים עד כמה למילים יש כוח, עד כמה משפטים שנאמר לעצמנו בלב או יותר מכך- בקול רם, ישפיעו על התפקוד שלנו, על התחושות שלנו, על אופן ההתמודדות שלנו עם מצבים שונים בהם ניתקל בחיי היום יום שלנו. נמצא במחקרים שונים שנערכו כי אנשים בעלי חשיבה חיובית אשר מצליחים להפוך את הלימון ללימונדה ולהסתכל על צידו החיובי של המטבע מתמודדים טוב יותר גם עם סיטואציות לא פשוטות.
להרשות לעצמנו להיות מאושרים
אושר הוא כמובן מושג יחסי ולא מוחלט והוא למעשה אינו תלוי כמעט בדבר. כל עוד לאדם יש את הדברים הבסיסיים להם הוא זקוק על מנת לחיות הוא יכול להיות מאושר. במיוחד בעולם המערבי, רק בשנים האחרונות ישנה ההבנה כי מותר להיות מאושרים ולהרגיש טוב. לפני כשניים שלושה עשורים רווחה המחשבה שתחושה חיובית ואופטימיות הן תלושות מן המציאות ואדם אופטימי יתפקד ויתמודד פחות טוב עם האתגרים או המכשולים (תלוי בנקודת המבט) שמציבים לנו החיים. אם כך, על מנת להרגיש טוב, עלינו קודם כל לתת מקום לתחושות החיוביות לתפוס את מקומן של התחושות השליליות. תחילה יש לפתח לכך מודעות ולהיות עירניים למחשבות השליליות אשר מנסות לתפוס את מקומן של החיוביות.
החיים אינם שחור לבן
אחד הדברים החשובים שיש לזכור בכל הקשור לנושא של חשיבה חיובית הוא שהחיים אינם שחור לבן ולכן כדאי להוציא מהלקסיקון שלנו משפטים כמו: "אני לעולם לא אצליח" או "אני ממש גרוע ב…". משפטים מוחלטים אלה מקטלגים אותנו בעיני עצמנו במקום שממנו קשה לאחר מכן לזוז. כך נוצרים דפוסים המקובעים וממש כמו תיבה שנטמנה אי שם במעמקים, צריך לחפור עמוק במחשבתנו בכדי להוציאם.
לאפשר לעצמנו לקבל
חלק ניכר מהתפתחותה של מודעות לכיוון החיובי הוא לדעת לקבל באופן כללי ולקבל עזרה על מנת לשפר את חיינו. רבים חשים כי קבלת עזרה היא הפגנת חולשה אולם ההיפך הוא הנכון. אדם שיודע כי יש לו מה לתת בתחומו מוכן לקבל עזרה בתחומים אחרים והדבר פועל רק לטובתו. ישנן היום סדנאות רבות להעצמה, העלאת תחושת הבטחון, האופטימיות ובסופו של דבר האושר. מדובר על סדנאות הנשענות על תורות מן המזרח ומן המערב שהשימוש בהן הוא בכלים שונים, החל מצחוק וכלה בדמיון מודרך. אפשרו לעצמכם לקבל בכדי לשפר את חייכם ובכך גם את חיי הקרובים אליכם.