כאשר בעבר נתקלנו בשלט שקבע "אכול כפי יכולתך", הבנו מייד שמדובר במסעדה שמציעה אוכל בכמויות בלתי מוגבלות ובמחיר שנקבע מראש. לא עוד כך הדבר. אכול כפי יכולתך בשפה שלנו, הופך להיות מונח המתייחס לרצינות שבה לוקחים היום מרבית האנשים את נושא התזונה שלהם. אנשים מבקשים היום לאכול כפי שמתאים לגופם, לבריאותם, למשקלם התקין וכיוצא באלה. במיוחד ניכרת ההשפעה של מתכוני בריאות שונים העוברים מפה לאוזן, על שיטות שונות להכנת מאכלים שבעבר רק מתי מעט ידעו על קיומם או על משמעותם, כמו מתכונים ללא גלוטן, דיאטות מיוחדות לספורטאים, מתכוני גורמה ועוד ועוד.
בשגרת היום יום, רוב האנשים אוכלים את מה שהכי נוח וקל עבורם להכין, לקנות או לקבל ממי שהכין עבורם. ההתרגשות ממאכלים חדשים מגיעה בדרך כלל בעקבות צפייה במאכל מסוים במסעדה, בטלויזיה, בתכנית אחרת שמעוררת את הדמיון ואת בלוטות הריר או לקראת אירוע כלשהו, חג, ארוחה משפחתית כזו או אחרת ואפילו בעקבות החלטה על כניסה למשטר דיאטטי חדש.
בהיותנו בני אנוש, אנו מחפשים ריגושים וחידושים מפעם לפעם ואוכל או מאכלים שונים, מספקים לנו חידושים בצורה זריזה למדי. מבלי לטוס לחוץ לארץ, אנו יכולים להכין מאכל תאילנדי, וויאטנמי, יפני, הודי, או אפילו מאכלי עדות ממדינות שישראלים אינם יכולים להכנס אליהם דרך כלל, כמו מאכליים עירקיים, סורים ועוד. מאכלים מסויימים מפורסמים בגלל אלמנט בריאותי שמצוי בם וכך, יש חיפוש מתמיד אחר מתכונים, כדי להסעיר את החיך, לרפא את הגוף או לחוש שהעולם, בעצם מונח לו בצלחת שלנו, כי הבאנו אותו בעצמנו לשם באמצעות מתכון.
לא כל מתכון שמכתיר את עצמו בכותרת שנשמעת בריאה, הוא אכן בריא לכל אדם. כל אחד חש דברים בצורה אחרת, לגופו יש חוסרי ויטמינים, מינרלים או קשיים אחרים ולכן, השם הכולל של מתכוני בריאות, עשוי להטעות את הקורא ההדיוט לגבי תכולת המאכל המדובר והתאמתו לעצמו. מתכונים ללא גלוטן נועדו בעיקרם, בעבר, למי שסובלים מרגישות לחומר זה, אבל היום הפכו לחלק מטרנד בריאות דיאטטי, גם אם אינם מתאימים לכל אחד לצריכה אישית. חשוב לאכול כפי יכולתנו, כפי שגופנו מכתיב לנו וכפי שמתאים ביותר לנו עצמנו. על כן, אין להסתפק רק בכותרת, אלא יש לשים לב לתכולת המאכל, הדרך בה יש לצרוך ולהכין אותו ולוודא עם הרופא או הרופאה שלנו, כי אכן הוא מתאים לספק את צרכינו הייחודיים.