שעוני נוכחות

בהתאם לחוק במדינת ישראל, על כל ארגון לבצע רישום נוכחות של שעות העבודה, עבור כל עובד בכל אחד מימי השבוע, בהם הוא ממלא תפקידו נאמנה (סעיף 24 חוק הגנת הצרכן). בעבר עוד לפני התפתחות הטכנולוגיה, הוקצה משרה (על פי רוב במחלקת משאבי אנוש), שם ביצעו את הרישום באופן ידני, מה שגבה זמן רב ולא מעט טעויות אנוש. בעידן הנוכחי מתקין כל עסק שעון נוכחות אשר מאפשר לארגון להתייעל ולחסוך הן בכח אדם והן בהוצאות כלכליות. שעון נוכחות עובדים חובק בחובו יתרונות רבים ומגוונים, בין היתר מעקב קפדני אחר שעות עבודתו של כל אחד מעובדי הארגון, אחר הנפקת שכר תוך מזעור אופטימלי של תקלות ועוד.

סוגי שעוני נוכחות

קיימים כיום סוגים רבים של שעוני נוכחות, המותאמים לארגון בהתאם לצרכיו וליכולתו הכלכליות. השעון הקלאסי ביותר הוא שעון הפועל באמצעות כרטיסים מגנטיים. לכל עובד קיים כרטיס אותו הוא מעביר בתחילת וסוף יום עבודה. מאז יצא אל השוק שעון הנוכחות באמצעות כרטיסים מגנטיים, התקדמה הטכנולוגיה וכיום ניתן לרכוש שעונים ביומטריים המתבססים על טביעת האצבע של כל אחד מהעובדים ועוד. לא לכל ארגון מתאים כל שעון ועל כן עוד לפני שאתם ממהרים להוציא את כרטיס האשראי ולרכוש לעצמכם שעון להתייעלות הארגון, התייעצו עם החברה דרכה אתם עתידים לרכוש את השעון, אפיינו יחד את צרכי הארגון ורק אחר כך רכשו את השעון המתבקש.

יתרונות מהותיים

שעון נוכחות עובדים חובק יתרונות מהותיים המאפשרים לארגון להתייעל באופן מהותי.

  • ניתוח טכני של שעות העבודה – כל עובד אשר מגיע למשרד ויוצא ממנו מעביר נוכחות באמצעות שעון נוכחות, כך שמחלקת השכר יכולה בכל רגע נתון לערוך ניתוח כמותי של שעות העבודה לכל עובד בנפרד ולכלל העובדים גם יחד.
  • הפקת שכר – שעון הנוכחות מאפשר למחלקת השכר להנפיק משכורות בקליק מבלי לשבת ולחשב באופן ידני את כלל שעות העבודה באופן פרטני
  • מעקב אחר נוכחות העובד – דמינו לעצמכם סיטואציה בה תובע אחד העובדים את מקום עבודתו על נזק לאור תאונת עבודה שהתרחשה לטענתו בזמן שהותו בארגון. באמצעות שעון הנוכחות הנכם יכולים להוכיח או להפריך את טענותיו.

אין ספק כי שעון הנוכחות מקצר את זמני העבודה ומייעל את התנהלות הארגון ועל כן ההשקעה בטווח הקצר מוכיחה ומחזירה עצמה בטווח הארוך. אם גם אתם מעוניינים להתקין שעון בארגון, זה הזמן לבחור את שעון הנוכחות המתאים לכם באופן אישי.

אודות meytal