שעון נוכחות ביומטרי – הדרך היעילה לעמוד בתקנות חוק הגנת השכר

תיקון 24 של חוק הגנת השכר שהתקבל בכנסת בשנת 2009 יצר מציאות שבה כלל ציבור המעסיקים בישראל חייב למעשה בהתקנת מערכת ניהול עובדים – בהיבט של מעקב אחר נוכחות העובדים. כך שעסקים שבעבר התנהלו ללא שעוני נוכחות, באמצעות רישום ידני או שאר שיטות יצירתיות לנטר מתי כל עובד היה נוכח, היו חייבים למעשה ברכישת מערכת נוכחות כלשהי. שעון נוכחות ביומטרי מאפשר כיום את המעקב היעיל והמדויק ביותר אחר נוכחות העובדים בעסק וכמו כן מציע רמות גבוהות של אבטחה בעידן בו נושא זה חשוב במיוחד.

משמעויות של תיקון חוק הגנת השכר

 

תיקון מס' 24 של חוק הגנת השכר הכניס משמעויות נוספות למשק הישראלי מעבר לחיוב מעסיקים במערכת ניהול עובדים וניטור נוכחות. התיקון במהותו מעביר את חובת ההוכחה מהעובד אל המעסיק – בהקשר של תביעות לגבי תשלומים ותנאים המגיעים לעובד. כך שאם בעבר העובד היה צריך להוכיח מתי עבד וכמה שעות, מה התנאים ששולמו לו וכן הלאה, כיום המעסיק חייב ברישום מדויק של הכל ובהוכחה במקרה תביעה או צורך כלשהו בעתיד. חוק הגנת השכר החדש משפר את מצב העובדים בסכסוכי עבודה עתידיים, הוא הכניס שינויים בתלושי המשכורת החודשיים (נתונים שיש לכלול בתלוש) ועוד משמעויות נוספות.

למעשה, תיקון 24 של חוק הגנת השכר שיפר את המצב עבור העובדים אך גם עבור המעסיקים – כי האחרונים צריכים כעת ליישם פרקטיקות ניהול עובדים יעילות יותר ומתאימות יותר למציאות הטכנולוגית והמקצועית בה אנו חיים כיום.

שעון נוכחות ביומטרי – האפשרות האידיאלית לניהול עובדים

ניהול עובדים כולל שפע אדיר של היבטים ומרכיבים, ניהול עובדים כולל יצירת נאמנות לארגון, שמירה על מוטיבציה גבוהה, יצירת סביבת עבודה נעימה חברתית וכן הלאה. אך שלב ראשון והכרחי – לא רק בהקשר של חוק הגנת השכר – הוא ניהול המעקב אחר שעות העבודה של כל עובד לצרכי בקרה שוטפת וחישובי שכר שונים. בהקשר זה, שעון נוכחות ביומטרי מהווה  ללא ספק את האפשרות האידיאלית והאיכותית ביותר. נכון שאלו לרוב המערכות היקרות יותר לרכישה, התקנה ויישום, אך בסופו של דבר שעון נוכחות ביומטרי מציע את הפיתרון המקיף והמקצועי ביותר לעומת שעונים מגנטיים או בטכנולוגיית RFID.

שעון נוכחות ביומטרי כאמצעי ניהול עובדים ומענה לצרכי חוק הגנת השכר מספק חבילת שירות מלאה במובן זה, אך הוא גם נותן מענה אופטימאלי לצרכי אבטחה בארגון וניהול הרשאות כניסה לאזורים ברחבי הארגון. יש אפשרויות של שעון נוכחות ביומטרי בזיהוי של טביעת אצבע או מבנה כף ידו של העובד – כאשר הציוד הקיים חזק ומספק תוצאות בשלל תנאי שטח וגם קורא טביעות אצבעות "קשות". כמו כן, כיום השוק מתפתח וניתן כבר להתחיל ליישם פתרונות שעון נוכחות ביומטרי המציעים זיהוי פנים וקריאת רשתית העין בצורה איכותית ומדויקת.

*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי

אודות admin