פציעה כתוצאה ממצב של תאונת דרכים היא עניין מבהיל וכאוב במיוחד. הנפגע או הנפגעת צריכים להתמודד לא רק עם הטראומה הפיזית והנפשית שמתלוות לא פעם לתאונה שעברו, אלא גם עם הליכים ביורוקרטיים ומשפטיים לא פשוטים. הדבר הבסיסי ביותר הוא תמיד להיות מבוטחים. ביטוח חובה הוא המינימום, שיאפשר לכם להגיש תביעה במקרה של תאונה דרכים או תאונה שמוגדרת כתאונות עבודה.
לאחר התאונה, חובה להתפנות לבית החולים. גם אם אתם מרגישים בסדר גמור וממהרים לחזור הביתה או ללכת לעבודה, ייתכן שבעתיד יצוצו כאבים לא צפויים וחזקים מאוד. חושב לשמור את כל הטפסים מבית החולים, שיהיו הכרחיים בכל תביעת נכות עתידית. בשל המורכבות של החוק בנושא, מומלץ להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני תעבורה כבר בשלבים הראשונים שלאחר תאונת הדרכים.
קבלת אחוזי נכות: מי קובע את הפיצויים
החוק קובע כי כל אדם שנפגע תאונת דרכים, אפילו אם הוא האחראי הבלעדי לתאונה, זכאי לקבל פיצויים מחברת הביטוח או מקרן ממשלתית (בתאונות שבהן הנהג הפוגע לא ידוע). הפיצויים נקבעים בהתאם לחומרת הפגיעות ונזקי הגוף מהם סובל מי שמגיש תביעת נכות. בתביעות מסוג זה ממנה בית המשפט מומחה רפואי מטעמו. זה בוחן את הפגיעות של מגיש תביעת הנכות, את המסמכים הרפואיים בעניינו ואם הוא סבל מנזקים רפואיים לפני התאונה
במידה ואתה לא יודע כיצד ניתן לקבל את זכויותך באפשרותך לפנות למרכז לזכויות רפואיות בהנהלת לבנת פורן .
המומחה הרפואי הוא זה שקובע את אחוזי הנכות של התובע, ולפי אחוזים אלו נקבעים סכומי הפיצויים בעבורו. בית המשפט מחלק את הפיצויים לשניים: נכות רפואית ונכות תפקודית. יש לכך משמעות רבה בחישוב הפיצויים: בתי המשפט בוחנים את אובדן כושר ההשתכרות העתידי של התובע, כלומר אם הוא איבד את היכולת להתפרנס, ולפי זה פוסקים גם על הסכומים שלהם יהיה זכאי בשל הפסדי שכר בעתיד.
מה קורה אם מדובר במקרה של תאונות עבודה
הביטוח הלאומי נכנס לתמונה כאשר תאונת הדרכים הייתה בדרך לעבודה, במהלכה או בדרך ממנה. אז עשויה להיות התאונה נכללת בהגדרה של תאונות עבודה. בפנייה לביטוח הלאומי יש שני שלבים שדורשים שני טפסים שונים: תביעה לדמי פגיעה והכרה בתאונה. השלב הבא הוא התייצבות בפני ועדה רפואית לקביעת דרגת נכות.
בתאונת דרכים שהיא נכללת בהגדרה של תאונות עבודה, יש לתובע יש בחירה בפני מי הוא מעוניין להפקיד את הקביעה בדבר אחוזי הנכות שלך: המומחה מטעם בית המשפט או ועדה רפואית של הביטוח הלאומי. בנוסף, הנפגע חייב לתבוע מהביטוח הלאומי את דמי הפגיעה, כלומר את תשלום השכר בגין תקופת השבתתו ואת עלויות הטיפול הרפואי.
אחד ההבדלים בקביעת אחוזי הנכות היא שוועדה רפואית של הביטוח הלאומי היא לא סופית: אם יש החמרה במצב הרפואי, ניתן לפנות בשנית לוועדה. לעומת זאת, המומחה מטעם בית המשפט צריך לשקלל בקביעתו גם את הצפי להחמרה עתידית. ניתן לבצע תביעת נכות בשני המקומות, אולם לא ניתן לקבל פיצוי כפול על אותו נזק, ואם בית המשפט פסק פיצויים מסוימים, הרי שיקוזז הסכום שיקבל הנפגע מהביטוח הלאומי.
*אין לראות במאמר זה המלצה או מידע מקצועי .