5. מה קורה עם מאבדים דרכון

לאבד דרכון בעת שהות במדינה זרה זה אחד הדברים המרגיזים ביותר. לישראלים שמאבדים את הדרכון שלהם עומדות מספר דרכים כדי להוציא דרכון חדש. להוציא חדש בחו"ל או להיעזר בתעודת מעבר ולהוציא את הדרכון החדש בישראל. בשני המקרים חלה על האזרח אגרה. בכל מקרה בין אם הדרכון נשכח במקום כלשהו ובין אם גנבו לך אותו הדבר הראשון שצריך לעשות זה לגשת למשטרה המקומית ולהצהיר על כך. עם האישור על ההודעה בדבר אובדן הדרכון ניגשים לקונסוליה של ישראל באותה מדינה/עיר בה נמצאים ופה ניתן לבצע את הפעולה בשתי דרכים  האחת היא הנפקת דרכון בקונסוליה והשנייה הוצאת תעודת מעבר כדי לחזור לארץ ולעשות את הפעולה במשרד הפנים.

למה זה לא כדאי לאבד דרכון?

  • ישאל מוקפת אויבים שמחפשים דרכים להרע לנו. אחת הדרכים להתחזות לישראלי היא שימוש במסמכים שנגנבו מאזרחים ישראלים. שמירה על המסמכים הרשמיים דרכון ותעודות זהות חשובה לנו הישראלים באופן מיוחד.
  • הדרכון מהווה כאין בטחון בחו"ל לכל ישראלי , אנחנו מאוד כואבים את אובדנו אנחנו רוכשים כבוד למסמכים רשמיים ומקווים שהם לא יגיעו לידיים לא נכונות. לעומתנו אזרחי אירופה אינם עושים עניין. אבדו את הדרכון ניגשים למשרד הרלוונטי משלמים ומוציאים דרכון חדש.

הלך לאיבוד, מה עושים?

הקונסוליה מסתפקת בהצהרה ובאישור המשטרה. משרד הפנים הישראלי מבקש הצהרה חתומה בפני נוטריון  הצהרה שתפרט את אופן אובדן הדרכון. בכל מקרה של אבדן דרכון יש לשם אגרה בעת הוצאת הדרכון החדש. גם בחו"ל וגם בארץ חלה האגרה. לאבד דרכון בחו"ל נותנת הרגשה לא נעימה. דרכון שאבד אפשר לחדש אבל את הוויזות למדינות השונות הנמצאות בתוך הדרכון שאבד אי אפשר לשחזר וצריך להגיש בקשות לשגרירויות של אותן מדינות לשלם פעם נוספת את האגרה ולהוציא וויזה חדשה.

מה עוד עושה נוטריון?

תושבי הארץ שמבקשים להוציא דרכון במדינות זרות או ללמוד באחת האוניברסיטאות הגדולות מתבקשים להמציא אישורים שונים מרשויות המדינה וביניהם גם צילום של הדרכון. כדי לאשר את נכונות הצילום צריך נוטריון לאשר בחתימתו ובחותמתו את נכונות המסמך ובמקרים רבים גם את תרגומו והתאמתו למקור. הרחבת סמכויותיו של הנוטריון לעומת עורך דין שאינו נוטריון מודגשים במיוחד במסמכים שמוגשים לבתי המשפט בישראל בחתימתו ובחותמתו של הנוטריון שמשמשים כראייה והחותמים מקבל מבית המשפט פטור מהופעה לתת עדות. המצב אינו כך כשמוצגים מסמכים בחתימת עורך דין שאינו נוטריון. כל הצהרה שנחתמת בפני עורך דין או נוטריון מקבלת את אישורם בחתימת ידם ובחותמת שלהם. עורך הדין אינו אחראי לתוכן ההצהרה והוא רק מאשר שזיהה את החותם והתצהיר נחתם בפניו. תפקיד הנוטריון אינו נגמר באישור מסמכים הוא גם מנסח בקשות לבית המשפט, מנסח חוזים, עורך צוואות ומייצג את לקוחותיו בפני כל רשות שהוא נדרש. בין היתר הוא מסייע בקבלת הדרכון החדש.

אודות meytal