ברור וידוע לכל שכדי לזכות בקריירה מרתקת ומתגמלת נדרש כיום תואר אקדמי אחד לפחות. השלמת תואר באמצעות לימודים על-תיכוניים במכללה או באוניברסיטה הפכו לתנאי קבלה לכל החברות הנחשקות במשק. כדאי לזכור גם שהתואר אינו רק אמצעי לקבלת משרות נחשקות יותר. הלימודים הם, כשלעצמם, חוויה מתגמלת ומהנה שחבל לוותר עליה. אנשים שסיימו תואר אקדמי מרגישים תחושת סיפוק וגאווה ויש להם כלים מפותחים יותר להתמודדות עם היבטים שונים של החיים והעבודה. כאשר אדם צעיר מחליט שהוא מעוניין להתקבל למוסד על-תיכוני ולהשלים שם תואר יש כמה משוכות שהוא ייאלץ לעבור עוד לפני תחילת הלימודים.
תנאי קבלה ללימודים אקדמיים
התנאי החשוב הראשון ללימודים הינו, כידוע, השלמת מבחני הבגרות. ככל שיש דרישה גבוהה יותר למקצוע שאתם רוצים בו – כך תידרשו להציג ממוצע בגרות גבוה יותר. ישנם תארים שהם פשוט קשים מטבעם, ולכן ממוצע הבגרות שיידרש מכם הוא גבוה. אם לא השלמתם בגרות במלואה בשנות התיכון, או שציוני הבגרות שלכם אינם מספקים – תופתעו לגלות שהלימודים לבגרות ושיפור הציונים הופכים לקלים יותר ככל שמתבגרים. במקרה הגרוע ביותר, אפשר לגשת לשנת מכינה שתאפשר לכם לקבל את מלוא העזרה שאתם זקוקים לה בדרך לתעודת בגרות מצוינת. התנאי השני הוא המבחן הפסיכומטרי – שגם אליו נהוג להתכונן כיום. מרכיב חשוב מאד של המבחן הוא החלק שבודק את רמת הידע שלכם באנגלית. מומלץ לנסות לבצע מבחן אמיר לדוגמא כדי לקבל מושג על הרמה המצופה מכם. אם הציון אינו משביע רצון כדאי לשקול קורס אמיר שישפר את היכולות שלכם בתחום החיוני הזה.
לא במקרה החלק באנגלית מקבל משקל רב במבחן הפסיכומטרי. שליטה טובה באנגלית היא חלק מהותי מהלימודים לתואר, והשפה הגלובאלית הזו תשמש אתכם כמעט בוודאות בהמשך הדרך. השאיפה היא, כמובן, לקבל פטור מלא שמשמעותו היא שלא תצטרכו ללמוד ככל אנגלית כמקצוע במכללה או באוניברסיטה. כדי להשיג פטור מלא סביר להניח שישראלים מלידה יזדקקו לביצוע קורס אמיר שישפר את שליטתם. רמת האנגלית הנדרשת במבחן הפסיכומטרי היא גבוהה וביצוע מבחן אמיר לדוגמא יאפשר לכם להגיע אליה. כאשר אתם אוחזים בידכם פטור באנגלית, ציון פסיכומטרי טוב וממוצע בגרות גבוה הדלתות פתוחות בפניכם לתואר שאתם חולמים עליו. אל תתפשרו ואל תוותרו על המסלול שאתם רוצים בו – השנים שמוקדשות ללימודים על-תיכוניים הן השנים שבהם אתם פנויים להשקיע בעצמכם ולהתוות את עתידכם המקצועי.