אומנם אינינו חיים במדינה קרה, אך עדיין כשהחורף מגיע, אין זה נעים לשהות בבתים וכן יש לחמם. כאן נציין שלצד מגוון שיטות החימום שקיימות, קיימת שיטה אחת שמהווה פתרון אידאלי עבור חימום נעים, אפקטיבי, בריא, חסכוני, ידידותי לסביבה, יעיל בעת הפסקות חשמל, אינו תופס מקום מעל לפני השטח, אינו פוגם בעיצוב הבית, מנצל ביעילות את העיקרון הפיזיקלי שחום מטפס ממקום נמוך לגבוה, מאפשר הליכה יחפה בבית (ובכך מונע את המרוצה התמידית סביב הילדים תוך בקשה שינעלו נעלי בית), תנועת האוויר יותר איטית (עובדה שמונעת סחרור של אבק באוויר), השיטה אינה מייבשת את האוויר, אינה מצריכה התעסקות מיותרת, ניתן לשלוט באופן מבוקר על אזורי החימום (ועל הטמפרטורה הרצויה), אין בעיה לשלב מסנני אוויר, ובנוסף העובדה ששיטה זו מצריכה לפרוס שכסת בידוד מתחת לריצוף, כבר תורמת רבות לאפקט הבידוד התרמי והאקוסטי.
תזמון
מהי אותה שיטה שסוחפת אחריה שורת יתרונות כה מהותית? ובכן שיטת חימום תת ריצפתי! עם זאת, לצד שלל היתרונות ששיטה זו כוללת, ראוי לציין שיש מינוס אחד שראוי להתייחסות, וזאת על מנת שגם אתם תוכלו ליהנות מהשיטה. במה מדובר? ובכן מדובר על כך שיש להתקין את מערך החימום התת רצפתי בטרם מסיימים לבנות את הבית, או כאשר עורכים בבית שיפוץ שכולל הרמה של הריצוף, וזאת כי אף אחד אינו רוצה להפוך את הבית שלו לאתר בנייה בו לא ניתן להלך בחופשיות.
מעט היסטוריה
שיטת חימום תת ריצפתי קיימת כבר שנים רבות, וכבר לפני כמאות שנים אנשים הטמיעו מתחת לרצפה חללים בהם הזרימו מים חמים, ולו כי באותם ימים אנשים נהגו לישון ישירות על גבי הרצפה. כיום כאשר אנו זוכים ליהנות משיא הקידמה, השיטות הרבה יותר מתקדמות, כך שלצד חימום תת רצפתי אשר מושתת על מים, גם ניתן למצוא חימום תת רצפתי אשר מושתת על חשמל. מה עדיף? ובכן לכל שיטה שורה ארוכה של יתרונות ייחודיים, ועל כן אין למהר לקבל החלטה. בכול אופן בין אם בוחרים בשיטה שמושתתת על חשמל ובין אם בוחרים בשיטה שמושתתת על מים, יש לשאוף לקבל אחריות ארוכת שנים (חמש עשרה שנה ומעלה) יש לוודא שהמערכת עומדת בכלל התקנים המחמירים ביותר, יש לוודא שהערכת מותקנת על ידי צוות איכותי ויש לוודא שמתאפשרת שליטה מלאה על אופי החימום – הן מבחינת טמפרטורה והן מבחינת חלוקה לאזורים.